Svētku_ēdieni

Iznācis jauns "Dienas ēdienu" speciālizdevums "Svētku ēdieni"!

Arī šajā gada nogalē, neskatoties uz visu - turpmākos divus mēnešus pavadīsim svētku noskaņā - sākot no Lāčplēša dienas un Latvijas dzimšanas dienas, beidzot ar Adventes laiku, Ziemassvētkiem un Jauno gadu. Būs daudz brīvu dienu un daudz jauku iemeslu, lai svinētu svētku un pagatavotu garšīgas maltītes ģimenes lokā un, ja būs iespējams, arī ar draugiem un radiem.

Žurnāls piedāvā receptes tieši šādām maltītēm - pamatā izmantojot vēlam rudenim un ziemas sākumam raksturīgos:
 dārzeņus - ķirbjus, kāpostus, bietes, burkānus, kāļus;
 augļus un ogas  - ābolus, dzērvenes, apelsīnus;
 ziemas sezonas garšaugus un garšvielas - kanēli, krustnagliņas, anīsu, koriandru, pētersīli.

Recepšu izvēle piemērota svētku galda klāšanai, tomēr ēdieni būs vienkārši pagatavojami un arī ekonomiski izmaksu ziņā. Žurnālā atradīsit svētku receptes šādiem ēdieniem:
 Uzkodas, silti un auksti salāti;
 Cepeši un citi gaļas ēdieni, ko neikdienišķākus padarīs pievienotās garšvielas un mērces;
 Piedevas svētku cepešiem;
 Zivju ēdieni;
 Piparkūkas un svētku pīrādziņi;
 Deserti;
 Kūkas, kēksi, cepumi.

Iegādājies šo izdevumu šeit!