CEĻVEDIS VĪNA PASAULĒ

Abonē šeit!

 

Šajā izdevumā aprakstām populārāko stilu un vīnogu vīnus, ko ikviens pircējs var nopirkt lielveikalā - ko cilvēks var sagaidīt, atverot konkrētā vīna pudeli:

 

*sausu vai augļainu garšu;

*vai būs daudz muti savelkošo miecvielu;

*vai vīns būs viegli saldens vai izteikti sauss;

*vai to var baudīt vienu vai labāk tikai kopā ar ēdienu

* īss apraksts, kā šis vīna stils radies, no kādām ogām to izgatavo

*kādā temperatūrā to baudīt, ar kādiem ēdieniem sader

* pie katra vīna konkrēta recepte - ēdiens, ar ko vīns noteikti ļoti labi ies kopā.

 

Žurnālā aprakstām slavenāko reģionu un vīnogu vīnus, piemēram,

1. Bordo sarkanvīnus no Francijas

2. Riohas reģiona vīnus no Spānijas

3. Toskānas, Pjemontas un Apūlijas vīnus no Itālijas.

4. Douro ielejas vīnus no Portugāles

5. Čīles carmenere, Jaunzēlandes Sauvignon Blanc, Burgundijas Pinot Noir, Mozeles rīslingu , Argentīnas malbeku;

6. Portvīnu, Prosseco, Lambrusco un citus vīnus, par kuriem, stāvot veikalā pie vīna plaukta, vērts zināt to izcelsmi, aromātu un garšas raksturojumu.

 

 

Jaunums! Speciālizdevums "Ceļvedis Vīna Pasaulē"

Solvita Smiļģe
Kā izvēlēties vīnu, kā tas garšos, un kādus ēdienus ēst pie katra vīna - tas viss jaunajā speciālizdevumā.